Vad gör vi på Miniteatern

 

Miniteatern är en teaterskola för barn och ungdomar som vill ha lite kul och spela teater med sina jämnåriga. Vi hjälper barn att lära sig att uttrycka sig inför andra. Vi tränar i tal, dans, pantomim och improvisation. Dessutom förmedlar vi vad som är viktigt för att man ska behålla publikens intresse även efter en entré. Detta har alla nytta av även utanför Miniteatern, när man exempelvis ska hålla föredrag i skolan. Även senare i livet vid  anställningsintervjuer och andra förekomster där man behöver behålla folks intresse.

Vi fortsätter i samma anda som den Ulla Grimlund hade 1968 när hon startade Miniteatern. Vi dansar, sjunger och repeterar in en pjäs som vi spelar upp, för föräldrar vänner och bekanta, i slutet av varje termin. Vi använder bara egenhändigt skrivna pjäser för de mindre barnen

Pjäserna är skrivna av Ulla Grimlund och för musiken står Rune Larsson

Med de lite äldre repeterar vi större pjäser, oftast delar ur musikaler som innehåller allt vi gått igenom under läsåret.

Alla som vill vara med är välkomna utan undantag.

Gå gärna in och titta på bilderna i vårt fotogalleri. Ta också en titt, under historik, på den första hemsidan som Miniteatern la ut, och läs lite om hur allt startade. En länk hittar du här ovanför.
 

Alla har en betydande roll i avslutningspjäserna.

Det är svårt för oss att ändra i planeringen när vi satt datum för gruppernas avslutning.
Därför ber vi er att så snart som möjligt, efter att ni fått tiderna för avslutningsföreställningen,
 informera oss om ni inte kan vara med.