Vad vill vi på Miniteatern

  • Ge alla elever en trygghet i sig själva.
  • Visa alla respekt för den de är. Alla är unika och fantastiska som de är
  • Värna om rätten att få vara den man är
  • Hitta sin fantasi, sina styrkor och möjligheter som finns i varje individ.
  • Alla får utvecklas i sin egen takt utifrån sina förutsättningar

Miniteatern är en teaterskola för alla från 3 ½ år och upp till 35 år. Ordet teaterskola kan låta lite stelt men vi vet inte vad vi annars ska säga.

Min tanke om Miniteatern är att det ska vara en plats dit alla kan komma och känna sig välkomna.

Grunden till att utvecklas som individ är att känna sig trygg som person. Vi jobbar för att alla ska känna sig sedda och respekterade för den man är, både som person och i grupp. Det är därför viktigt att vi får veta om någon elev behöver lite extra omtanke så vi kan göra allt för att alla ska trivas i gruppen.

Utan detta kan man inte utvecklas och därför jobbar vi alla på att skapa en bra miljö och grupp-dynamik.

Jag tycker att det är viktigt att låta alla ta del av kursen i sin egen takt, utan krav och med ständig uppmuntran. Då kan de lättare komma framåt och utvecklas.

Det som gör att vi alla som arbetar på Miniteatern längtar till varje dags lektioner är att få vara med och se hur alla utvecklas. Det är i stor och smått men varje förändring ser vi och tar vara på.

Dessutom förmedlar vi vad som är viktigt för att man ska behålla publikens intresse även efter en entré. Detta har alla nytta av även utanför Miniteatern, när man exempelvis ska hålla föredrag i skolan.
Även senare i livet vid anställningsintervjuer och andra förekomster där man behöver behålla folks intresse.

Lena Grimlund